Skip links
Gepubliceerd op: Artikelen

LED-verlichting kantoor: Vergeet traditionele lampen

De revolutie van LED-kantoorverlichting

De overgang naar LED-verlichting is niet alleen een trend, maar ook een noodzakelijke evolutie. In het huidige tijdperk wordt duurzaamheid steeds belangrijker.

Bedrijven moeten zich aanpassen aan de eisen van energielabels en regelgeving. Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorruimtes minimaal energielabel C hebben. Dit betekent dat het primaire fossiele energiegebruik maximaal 225 kWh per vierkante meter per jaar mag zijn. Slechte verlichting heeft daar dus een negatief effect op.

Voldoet jouw kantoor nog niet aan deze eis? Dan mag het helaas niet meer als kantoorruimte worden gebruikt. Dit is vastgelegd in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Gemeenten en omgevingsdiensten houden deze verplichting in de gaten.

Wat betekent dit voor bedrijven? Het is tijd om serieus na te denken over de juiste verlichting in jouw kantoor. LED-verlichting biedt een efficiënte, kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing.

Vergelijking LED vs. traditionele verlichting

De voordelen van de juiste LED-verlichting

LED-verlichting biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Ten eerste, de energie-efficiëntie. LED-lampen verbruiken tot 90% minder energie dan gloeilampen en tot 67% minder dan fluorescerende lampen. Dit betekent aanzienlijke besparingen op jouw energierekening.

Ten tweede, de levensduur. LED-lampen gaan tot 30 keer langer mee dan traditionele gloeilampen en tot 10 keer langer dan compacte fluorescentielampen (CFL’s). Dit verlaagt de onderhoudskosten en vermindert de frequentie van vervangingen.

Ten derde, de milieu-impact. LED-verlichting bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik en is volledig recyclebaar. Dit draagt bij aan zowel een lagere ecologische voetafdruk als een gezondere werkplek.

Ten slotte zijn LED-lampen verkrijgbaar in diverse vormen en maten, en de technologie blijft zich voortdurend ontwikkelen. Vaak zijn het dimbare lampen en zijn ze in kleur aanpasbaar. Er zijn LED-panelen, LED-strips, LED-tl-buizen, en meer. LED-technologie biedt talloze mogelijkheden.

Duurzame LED lamp: plafonniere

Nadelen van traditionele verlichting

Traditionele verlichting, zoals gloeilampen en fluorescentielampen, heeft verschillende nadelen. Allereerst, hoog energieverbruik. Deze lampen verbruiken veel elektriciteit, wat leidt tot hogere energiekosten en een grotere impact op het milieu.

Daarnaast, kortere levensduur en hogere onderhoudskosten. Traditionele lampen worden vaak vervangen, wat niet alleen kostbaar is, maar ook tijdrovend. Bovendien bevatten sommige traditionele lampen schadelijke stoffen zoals kwik, die gevaarlijk zijn voor zowel mensen als het milieu.

Tot slot, de vaak lagere kwaliteit van traditionele verlichting. Traditionele lampen bieden vaak inconsistente en minder heldere verlichting, wat kan leiden tot vermoeide ogen of een lagere productiviteit op de werkplek.

LED tegenover traditionele verlichting

Kostenanalyse

Initiële Investering vs. Langetermijnbesparingen

Het overstappen naar LED-verlichting vereist een initiële investering, maar de besparingen op lange termijn maken het de moeite waard. Een LED-lamp is vaak duurder in aanschaf dan een traditionele lamp, maar hun langere levensduur en lagere energieverbruik zorgen voor aanzienlijke besparingen op de lange termijn. Berekeningen tonen aan dat bedrijven hun investering in LED binnen enkele jaren kunnen terugverdienen via energiebesparingen en lagere onderhoudskosten.

Overheidsstimulansen voor energie-efficiënte upgrades

De overheid biedt belastingvoordelen aan bedrijven die investeren in energie-efficiënte technologieën, zoals LED-verlichting. Deze voordelen verlagen de initiële kosten van de overstap naar LED aanzienlijk. Deze regeling heet de Energie-investeringsaftrek.

Gids voor de overstap naar LED-verlichting

Behoeften beoordelen en plannen

Voordat je overstapt naar LED, is het belangrijk om je huidige verlichtingsbehoeften te beoordelen. Maak een inventaris van de bestaande armaturen en identificeer gebieden waar verbetering nodig is. Denk aan factoren zoals de lichtsterkte, kleurtemperatuur en energieverbruik van je huidige verlichting.

Vervolgens, maak een plan voor de overstap. Dit omvat het kiezen van de juiste LED-armaturen en het vinden van betrouwbare leveranciers. HLG kan je hierbij helpen met deskundig advies en hoogwaardige verlichtingsoplossingen.

Kiezen van de Juiste LED-armaturen en Leveranciers

Kies LED-armaturen die voldoen aan de NEN-EN 12464-1 norm. Deze norm, vastgesteld door de Europese Unie, specificeert de verlichtingsvereisten voor binnenwerkplekken, inclusief beeldschermapparatuur (DSE). Zorg ervoor dat de gekozen armaturen voldoen aan de vereisten voor zowel visueel comfort als lichtprestaties.

Bij het selecteren van leveranciers, zoek naar bedrijven die hoogwaardige producten en garanties bieden. HLG staat bekend om zijn duurzame en kwalitatieve verlichtingsarmaturen, geproduceerd in Nederland. Wij bieden een garantie van 5 jaar, wat zorgt voor een goede prijs-kwaliteitverhouding en gemoedsrust voor jouw bedrijf.

Implementatie en Onderhoud

Na het kiezen van de juiste armaturen en leveranciers, is het tijd voor de implementatie. Werk samen met jouw leverancier om een installatieplan op te stellen en zorg ervoor dat de installatie voldoet aan alle relevante veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Onderhoud is een essentieel onderdeel van het verlichtingssysteem. Hoewel LED-lampen minder onderhoud vereisen dan traditionele lampen, is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken om optimale prestaties te garanderen.

Kantoorverlichting project

Verschillende soorten LED-verlichting

LED-panelen

LED-panelen zijn een populaire keuze voor moderne kantoren vanwege hun uniforme, heldere en goede verlichting. Ze zijn energiezuinig, hebben een lange levensduur en bieden flexibiliteit in ontwerpopties. Onze Aurora LED-panelen zijn speciaal ontworpen voor kantoorgebruik. Met een lage UGR waarde en flikkervrije driver bieden zij het nodige comfort.

Aurora LED panelen
Aurora tricolor led downlighters

LED downlights

LED downlights zijn perfect voor algemene verlichting in kantoren en hebben een slank ontwerp dat zorgt voor een moderne uitstraling. Onze Aurora tricolor is bijvoorbeeld instelbaar in kleurtemperatuur. Dit zorgt voor zowel een optimale lichtbeleving als voor een hogere productiviteit op de werkplek.

LED bandraster armaturen

LED bandraster armaturen zijn ideaal voor kantoren en vergaderruimtes. Ze bieden hoogwaardige verlichting en hebben een modern design dat naadloos past in elk interieur. Ons Titan-bandrasterarmatuur biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Titan LED bandrasterarmatuur in kantoorruimte

LED-tl-buizen

LED-tl-buizen zijn de perfecte vervanging voor traditionele fluorescentielampen. Ze bieden helder, wit licht en verbruiken aanzienlijk minder energie. Onze LED-tl-buizen zijn eenvoudig te installeren en hebben een lange levensduur.

LED plafonnieres

LED plafonnieres zijn ideaal voor het verlichten van gangen, trappenhuizen en andere gemeenschappelijke ruimtes. Ze hebben een compact ontwerp en bieden helder en gelijkmatig licht.

Ga voor de juiste verlichting: Kies voor LED lampen

De overstap naar LED biedt tal van voordelen voor bedrijven, van energiebesparingen en lagere onderhoudskosten tot verbeterde verlichting en een lagere milieu-impact. Door te voldoen aan de NEN-EN 12464-1 norm en te profiteren van overheidsstimulansen, kunnen bedrijven een duurzame en kosteneffectieve verlichtingsoplossing realiseren.

Overweeg vandaag nog om de overstap naar LED te maken en ervaar de voordelen zelf. Heb je vragen of wil je hulp bij het kiezen van de juiste verlichting? Neem contact op met HLG voor deskundig advies en hoogwaardige verlichtingsoplossingen.

Kies voor kwaliteit kantoorverlichting van Nederlandse bodem, kies voor Holland Lighting Group.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Chat openen
Fried van der Geld van Holland Lighting Group B.V. hier 👋 Vragen over onze verlichting? Stuur gerust een WhatsApp bericht!