Skip links

Sluiting dreigt voor duizenden kantoren: Wacht u tot het te laat is of grijpt u in?

Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers dreigt binnenkort hun kantoor te moeten sluiten, omdat hun pand niet het vereiste energielabel C heeft!

U kunt sluiting voorkomen door bijvoorbeeld uw conventionele TL verlichting en SON armaturen te vervangen voor led armaturen.

De kantoormarkt moet grondig verduurzamen en vooral kantoorgebouwen van vóór 2000 zitten in de gevarenzone. Vanaf 1 januari 2023 (dus al binnen één jaar) moet een kantoor minimaal energielabel C hebben en vanaf 2030 is op z’n minst label A zelfs de eis.

Het gaat om panden die groter zijn dan 100 m2 , die in z’n geheel als kantoor dienen. Daarvan zijn er 62.000 in ons land.

Slechts 21.000 van die panden voldoen momenteel aan de eisen, zo blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemen. 66 procent van de kantoorpanden scoort dus lager dan energielabel C, of heeft überhaupt nog geen energielabel geregistreerd.

Nu de hoogste prioriteit

Juist nu de energieprijzen de pan uit vliegen, is het raadzaam zo zuinig mogelijk om te gaan met energie. En de steeds maar oplopende energieprijs zorgt ervoor dat het bijna onbetaalbaar wordt. Nu dus vervangen zal betekenen dat u daardoor de kosten met wel 60-70% kunt verlagen. Reken maar uit wat dit betekend.

Hoe groot kan uw besparing worden?

Meer productiviteit en lager ziekteverzuim

Wist u overigens dat het werken in een goed en prettig verlichte omgeving ook het ziekteverzuim reduceert. Werknemers voelen zich er ook beter thuis. En laten we eerlijk zijn, uw werknemer is toch ook erg belangrijk binnen uw bedrijf.

Nu extra korte terugverdientijden door de hoge energieprijzen.

Door de enorme prijsstijgingen van de energie is de terugverdientijd nu nog korter. U kunt het geld toch echt beter in het eigen bedrijf steken, dan het naar uw energieleverancier te brengen.

Heeft HLG dan alles?

Wij kunnen u lijnverlichting, high bay’s, led panelen, vluchtwegverlichting, bandrasterarmaturen en downlighters leveren, dit alles in de best mogelijke kwaliteit met een lage UGR waarde. En juist dit is waar kwaliteit zich in kan onderscheiden met de goedkope panelen.

Hieronder wat afbeeldingen van uitgevoerde projecten, zowel kantoor als productieruimte of magazijn.

Geen verblinding maar gewoon prettig licht, van goede gelijkmatige kwaliteit, dat is waar wij goed in zijn.

Voor meer informatie, vul onderstaand formulier in en wij nemen per omgaande vrijblijvend contact met u op.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Chat openen
Fried van der Geld van Holland Lighting Group B.V. hier 👋 Vragen over onze verlichting? Stuur gerust een WhatsApp bericht!