Skip links

Sluiting dreigt voor duizenden kantoren: Wacht u tot het te laat is of grijpt u in?

Dit is echt niet wat u wilt.

Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers dreigt binnenkort hun kantoor te moeten sluiten, omdat hun pand niet het vereiste energielabel C heeft.

U kunt sluiting voorkomen door bijvoorbeeld uw conventionele TL verlichting en SON armaturen te vervangen voor led armaturen.

De kantoormarkt moet grondig verduurzamen en vooral kantoorgebouwen van vóór 2000 zitten in de gevarenzone. Vanaf 1 januari 2023 (dus al binnen één jaar) moet een kantoor minimaal energielabel C hebben en vanaf 2030 is op z’n minst label A zelfs de eis.

Het gaat om panden die groter zijn dan 100 m2 , die in z’n geheel als kantoor dienen. Daarvan zijn er 62.000 in ons land.

Slechts 21.000 van die panden voldoen momenteel aan de eisen, zo blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemen. 66 procent van de kantoorpanden scoort dus lager dan energielabel C, of heeft überhaupt nog geen energielabel geregistreerd.

Geen prioriteit

Voor vele bedrijven heeft verlichting geen prioriteit, och het licht brand toch en wij weten niet beter.

Maar vaak voldoet de verlichting al jaren niet meer aan de ARBO norm. Dit is dan zeker een extra risico! bij een ongeval kan dit de aanleiding zijn voor grotere problemen m.b.t. de aansprakelijkheid.

Minder kantoorruimte, of toch niet

Door het vele thuiswerken dachten bedrijven de komende tijd fors minder kantoorruimte nodig te hebben, echter uit de praktijk blijkt dat de vraag niet is afgenomen.

Meer productiviteit en lager ziekteverzuim

Maar er is nog iets anders dat bedrijven echt over de streep kan trekken. In een duurzaam gebouw werkt het personeel namelijk prettiger en zijn ze minder vaak ziek, hierdoor dus meer productiviteit.

Echte winst

Door de enorme prijsstijgingen van de energie is de terugverdientijd nu nog korter. U kunt het geld toch echt beter in het eigen bedrijf steken, dan het naar uw energieleverancier te brengen.

Heeft HLG dan alles?

Wij kunnen u lijnverlichting, high bay’s, led panelen, vluchtwegverlichting, bandrasterarmaturen en downlighters leveren, dit alles in de best mogelijke kwaliteit met een lage UGR waarde. En juist dit is waar kwaliteit zich in kan onderscheiden met de goedkope panelen.

Hieronder wat afbeeldingen van uitgevoerde projecten, zowel kantoor als productieruimte of magazijn.

Geen verblinding maar gewoon prettig licht, van goede gelijkmatige kwaliteit, dat is waar wij goed in zijn. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op via; telefoon: 0416 347 542 of email: info@hlgbv.nl. U krijgt dan een vrijblijvend voorstel van ons.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Chat openen
Rene Gomes van Holland Lighting Group B.V. hier 👋 Vragen over onze verlichting? Stuur gerust een WhatsApp bericht!