Skip links

Rederijen verdienen enorm op vracht vanuit China.

De verwachting is dat het bedrijfsresultaat van containerrederijen dit jaar uitkomt op een ongekend hoog bedrag van 150 miljard dollar. Dat overtreft de twintig jaar ervoor bij elkaar opgeteld. Dit resultaat pakt in 2022 waarschijnlijk nog hoger uit.

Recordbedragen

De berekening van het enorme bedrijfsresultaat is afkomstig van de Britse zeevaartconsultant Drewry. De oorzaak ligt in de aanhoudende problemen in de scheepsvaart. Door grote schaarste wordt het ene na het andere recordbedrag voor containervervoer gehaald. Daarbij duren de problemen langer dan verwacht vanwege slechte weersomstandigheden. De analisten van Drewry verwachten pas eind 2022 lagere prijzen op de markt. Ze voorspellen voor 2022 daarom een nog hoger bedrijfsresultaat voor de rederijen, namelijk 155 miljard dollar. En dan te weten dat de containerrederijen in 2020 uitkwamen op 25 miljard dollar. Ondernemersvereniging Evofenedex verzamelt via de Europese koepel ESC data voor de Europese Commissie over de huidige containermarkt. De vereniging wil nog voor het einde van het jaar met een analyse komen, waarna de Europese Commissie de machtspositie van rederijen zelf kan onderzoeken.

Bron: Logistiek.nl

Natuurlijk heeft dit alles enorm invloed op de kostprijzen van vele producten op de Nederlandse markt. U zult er dan niet aan ontkomen dit te gaan merken. Deels doordat consumentenartikelen duurder worden maar ook zakelijk. Natuurlijk doen wij er als importeur alles aan de prijsstijgingen zo gering mogelijk te houden. Nu geplaatste orders worden geleverd tegen de huidige prijzen. Maar dat er prijsverhogingen komen is onvermijdelijk. Bestel dus nu voor de huidige prijs en reserveer daarmee uw producten.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Chat openen
Fried van der Geld van Holland Lighting Group B.V. hier 👋 Vragen over onze verlichting? Stuur gerust een WhatsApp bericht!