Skip links

Parkverlichting

Kwalitatieve en duurzame verlichting voor uw park!

Sfeermaker in parken

Duurzame parkverlichting

De duurzame parkverlichting van Holland Lighting Group is al dertig jaar de sfeermaker in onder andere vakantieparken, attractieparken en dorps- en stadskernen. Ons creatieve team creëert en realiseert vanuit Waalwijk voor ieder verlichtingsproject een passende oplossing.

Sfeermakers

Onze parkverlichting

Klassiek

Armatuur Noa

Het model Noa combineert een nostalgisch uiterlijk met moderne lichttechniek.
De NOA is vervaardigd van duurzaam messing heeft een koper deksel en echt glas.
Hierdoor is het een armatuur welk authentiek is.

Duurzaam

Armatuur Allgäu

Dit armatuur is voorzien van een Led module welke zorgt voor een egale gelijkmatige uitstraling naar beneden, hierdoor is er sprake van minimale lichtvervuiling. Het armatuur wordt gecombineerd met de mast welke is gemaakt van gerecyclede kleding. * Het armatuur wordt zonder beton in de grond geplaatst.

Eigentijds

Armatuur Apollo

De Apollo is een zeer functioneel paaltoparmatuur met een grote verscheidenheid aan toepassingen. In het bijzonder geschikt voor parkeerplaats of camping.

Modern

Armatuur Barcelona

Het type Barcelona is een zeer solide en modern armatuur. Verkrijgbaar in div. Wattages.
In het bijzonder geschikt voor verlichting van uw bedrijfspand (middels wandsteun) of parkeerplaats.
Visie op duurzaamheid

Circulaire en ontzettend duurzame parkverlichting

De afgelopen jaren hebben wij ons gericht op het verduurzamen van parkverlichting. Niet alleen door op brede schaal ledverlichting toe te passen, maar ook door te kijken of lichtproducten kunnen worden ontwikkeld vanuit de gedachte van een circulaire economie. We hebben onderzocht in hoeverre het hergebruik van milieubelastende grondstoffen daar een bijdrage aan kan leveren. Naast olie blijkt kleding op nummer twee te staan van meest verontreinigende grondstoffen. Dit was voor ons een reden om op zoek te gaan naar mogelijkheden van hergebruik. Het proces is niet zonder slag of stoot verlopen. Het verwerken van gerecyclede kleding tot een lichtmast was een ontdekkingstocht met de nodige valkuilen en obstakels. Dat de aanhouder uiteindelijk de winnaar kan worden blijkt uit het eindresultaat: een lichtmast samengesteld uit een combinatie van gerecyclede kleding en plastic!

De eerste prototypes zijn in 2017 geplaatst. Vanuit de gebruikerservaring is uiteindelijk het definitieve model geboren. Het eerste park dat geheel met deze revolutionaire lichtmasten is ingericht ligt in Allgäu, Zuid-Duitsland. In deze plaats heeft Centerparcs de afgelopen jaren een nieuw vakantiepark ontwikkeld. De wegen en paden binnen dit park worden inmiddels verlicht met 700 van deze lichtmasten. De lichtmast heeft een KIWA Groen Bever-certificering.

Wij streven ernaar om vanuit de gescheiden inzameling van afval de grondstoffen via hun herbestemming weer terug te brengen bij de eindgebruiker. We zijn met een grote Europese afvalverwerker in gesprek gegaan om hier invulling aan te geven. Hoe mooi is het dat bijvoorbeeld oude bedrijfskleding, bad- en bedlinnen gescheiden bij een park wordt ingezameld en dat het textiel via de productie van een lichtmast weer terugkomt op de plek van inzameling?

Ons werk

Parkverlichting projecten

Meer projecten

Pretpark, nostalgische verlichting

Project

Centerparcs parkverlichting

Project

Nostalgische verlichting Kiev

Project

Camping Julianahoeve Renesse

Project

Klassiek en modern

Van oudsher is Holland Lighting Group dé specialist in klassieke buitenverlichting, zoals kwaliteitsarmaturen die vaak zijn uitgevoerd in donkergroen of zwart en nostalgische straatverlichting gemaakt van messing en koper. Als vaste leverancier van onder andere De Efteling hebben wij in de afgelopen 30 jaar diverse attracties en gebieden van nostalgische parkverlichting voorzien. De resultaten zijn op meerdere plaatsen in het park terug te vinden. De afgelopen jaren hebben wij bovendien meerdere dorps- en stadskernen voorzien van nostalgische straat- en parkverlichting.

Een passend eindproduct dat voldoet aan uw wensen

Voor het realiseren van de juiste sfeer in een park is het van groot belang dat er aandacht wordt besteed aan een goed lichtplan voor de juiste hoeveelheid licht. Daarnaast is de uitstraling van het armatuur mede bepalend voor het uiteindelijke sfeerbeeld dat wordt gecreëerd. In de afgelopen 30 jaar hebben wij met regelmaat klantspecifieke opdrachten uitgevoerd. Van tekentafel tot installatie: de R&D-afdeling vindt het iedere keer weer een uitdaging om specifieke ontwerpen voor uw parkverlichting te bedenken en te realiseren.

Bijzondere verlichtingsprojecten voor de recreatiebranche

Parkverlichting is een belangrijke sfeermaker – zeker in de attractiebranche. Met de juiste vormgeving en uitstraling kan verlichting een sfeerbepalende factor zijn. Van kroonluchters tot buitenlantaarns: wij hebben inmiddels onze sporen verdiend op het gebied van klantspecifieke verlichting voor de recreatiebranche. Enkele bijzondere verlichtingsprojecten zijn onder andere kroonluchters in een stationsgebouw, muurverlichting voor een bioscoop, unieke lichtmasten voor een vakantiepark, sfeerverlichting voor een grote waterattractie en de totale lichtplanverzorging voor een overdekt speelpaleis.

Ontvang een passende oplossing

Bent u op zoek naar parkverlichting, zoals specifieke lantaarns, kroonluchters of wandarmaturen? Aan de hand van uw wensen realiseren wij een passende oplossing. Bekijk onze brochure voor de mogelijkheden of neem telefonisch of per e-mail contact met ons op via +31 (0)416 347 542, info@hlgbv.nl of via het contactformulier.

Brochure 2024 park- en bedrijfsverlichting

Vraag de brochure parkverlichting aan

Benieuwd naar onze parkverlichting? Vraag geheel vrijblijvend onze brochure aan.

Volledig vrijblijvend Met lichtsnelheid in je mailbox

Honderden tevreden klanten

Klanten die u voorgingen

Ontvang een vrijblijvende inventarisatie op locatie

Neem contact op
Chat openen
Fried van der Geld van Holland Lighting Group B.V. hier 👋 Vragen over onze verlichting? Stuur gerust een WhatsApp bericht!