Skip links

Pretpark, nostalgische verlichting

In Kaatsheuvel heeft de Holland Lighting Group de afgelopen decennia meerdere projecten uitgevoerd. Vanuit de historie is HLG op lichtgebied nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling m.b.t. de verlichting bij meerdere attracties van het familiepark. Vanaf de tekentafel tot het vormgeven van de armaturen, teneinde een sfeerbeeld te creëren wat naadloos aansluit op de gedachtegang van de ontwerpers.

Niet alleen de kleur en de intensiteit van het licht is bepalend voor de sfeer, ook de vormgeving heeft een belangrijke invloed hierop. Zo heeft HLG voor station Oost 3 grote kroonluchters ontwikkeld die qua functionaliteit en sfeerbeeld passen in de ruimte waar ze voor bestemd zijn. Vanwege de enorme afmeting zijn de armaturen daar geassembleerd.

Een heel ander project was het ontwerpen en vervaardigen van de losse lantaarnarmaturen voor de Pirana. Het karakter en de Peruaanse sfeer moesten duidelijk herkenbaar zijn in het ontwerp. Het uiteindelijke resultaat is een lantaarn met een verouderde look en een Zuid-Amerikaans karakter. Dit alles is door HLG in eigen beheer ontwikkeld en vervaardigd.

Naast specifieke attractieverlichting heeft HLG voor één van de aangrenzende vakantieparken een lichtmast ontworpen. Ook hier is de te creëren sfeer het uitgangspunt geweest bij het ontwerp. De vormgeving, de afmeting, de kleurstelling en het lichtbeeld zijn nauw op elkaar afgestemd. Het geheel past daardoor feilloos in de omgeving. Zonder opvallend aanwezig te zijn draagt de lantaarn bij aan de omgevingssfeer.

Recent (2021) is er weer een mooi project uitgevoerd. Een in Zuid Duitse stijl gebouwde bakkerij heeft HLG mogen voorzien van handgemaakte verlichtingsarmaturen en verlichting voor boven de verkoop balie.

En natuurlijk niet te vergeten de buitenverlichting die hier bijzonder goed tot zijn recht komt
Door de jarenlange ervaring verstaat HLG de kunst om creatieve ideeën tot leven te laten komen.

Opdrachtgever
Groot recreatiepark in het zuiden van Nederland

Datum oplevering
2009

Armaturen
Ruim 200 straatarmaturen, wandarmaturen en div. kroonluchters

Foto’s

Chat openen
Fried van der Geld van Holland Lighting Group B.V. hier 👋 Vragen over onze verlichting? Stuur gerust een WhatsApp bericht!